10 boeken die ik deze zomer wil lezen

Natuurlijk kan ik hier een aantal boeken noemen uit de 17 van 2017, maar dat vind ik maar flauw. Daarom pakte ik mijn goodreads erbij en ging ik kijken welke boeken ik ook heel erg graag wil lezen. Ook wierp ik natuurlijk een uitgebreide blik in mijn kast. haha

afgelopen maand heb ik bewezen aan mezelf dat ik echt wel meer dan twee boeken kan lezen in een maand, als ik er maar de tijd voor neem. Dat is dan ook wat ik ga doen. Deze tien boeken staan hoog op mijn nog te lezen lijstje. Sommige boeken staan al meerdere jaren in mijn boekenkast, andere staan er minder lang.

Bunkerdagboek – Kevin Brooks

‘Ik snap niet dat ik erin ben getrapt. Toen ik vanmorgen wakker werd was het nog donker. Zo gauw ik mijn ogen opendeed wist ik waar ik was. Een rechthoekig, helemaal witgeschilderd betonnen gebouw met een laag plafond. Aan de grote gang liggen zes kleine kamers. Er zijn geen deuren. Geen ramen. Erin of eruit kan alleen met de lift.
Wat gaat hij met me doen? Wat moet ik doen? Als ik het goed heb komt de lift over vijf minuten naar beneden. Hij kwam ook. Alleen was hij deze keer niet leeg.’

172 uur op de maan – Johan Harstad

Het is 2012, ruim veertig jaar nadat de nasa voor het laatst astronauten naar de maan zond. Om publieke belangstelling en financiering te genereren voor een nieuwe expeditie, organiseert de ruimtevaartorganisatie een wereldwijde loterij: drie jongeren tussen de dertien en zeventien jaar mogen een week, 172 uur, mee naar de maan. De gelukkige winnaars zijn Midori uit Tokio, Antoine uit Frankrijk en Mia uit Noorwegen. Terwijl deze drie zich opmaken voor de ruimtereis naar de maanbasis darlah 2, raakt in een bejaardentehuis in Miami een oude man in paniek. In de jaren zeventig werkte hij als conciërge voor het Amerikaanse leger. Hoewel hij zich zijn eigen naam amper meer kan herinneren, weet hij dat een nieuwe expeditie het einde van alles kan betekenen. Maar het aftellen is al begonnen…

Half zwart – Sally Green

De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar witte en zwarte heksen naast gewone mensen leven. De witte heksen zijn goed, de zwarte heksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide:
zijn vader is de meest gevreesde zwarte heks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een witte heks, is dood. De witte heksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op tot zijn zestiende verjaardag. Dat is het moment waarop zijn vader hem drie inwijdingsgeschenken moet geven, anders zal Nathan sterven. Maar
hoe kan Nathan zijn vader vinden als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen,zelfs zijn eigen familie en het meisje op wie hij verliefd is niet? Maar Nathan heeft weinig keus en zal moeten terugvechten om
zijn leven te redden. De jacht is geopend…

Inwijding – Veronica Roth

One choice can transform you

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf facties: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.

De oversteek – Justin Cronin

Het lot van de wereld ligt in de handen van een klein meisje

De zesjarige Amy Harper Belafonte is de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat volledig misloopt wanneer de eerste twaalf proefpersonen, besmet met een dodelijk virus, uitbreken. Amy weet te ontsnappen en verschuilt zich in de bossen van Oregon, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment.
Honderd jaar later weet een ommuurde kolonie zich staande te houden tegen de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt uit het niets een jonge vrouw, ze heeft geen stem, geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden en samen maken zij de oversteek naar de plaats waar het ooit begon om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken een geheim met de kracht om de wereld te redden.

Project persfone: het experiment – Michelle Gagnon

Project Persefone Noa wordt wakker op een geïmproviseerde operatietafel met een vers litteken op haar borst en heeft geen idee hoe ze daar is terechtgekomen. Ze zet het op het lopen en kan ternauwernood ontsnappen… Als Peter door de dossiermappen van zijn vader snuffelt, vindt hij een map over Project Persefone. Hij besluit meer informatie te zoeken op internet en vlak daarna wordt zijn deur ingetrapt door een groep onbekende mannen… Noa en Peter zijn beide begenadigd hacker en besluiten hun skills te bundelen om erachter te komen wat er aan de hand is. Ze raken verstrikt in een web van multinationals, medische experimenten, straatkinderen en corruptie. Ze moeten alles op alles zetten om het gruwelijke geheim te ontrafelen en om in leven te blijven.

Starters -Lissa Price

De wereld is voorgoed veranderd

Callie staat voor een onmogelijke keuze:
Haar ouders zijn dood.
Haar broertje is ernstig ziek.
En er is niemand die ze kan vertrouwen

Haar enige uitweg is de bodybank:
een gewetenloze organisatie die ze verafschuwt.
Ten einde raad gaat Callie met hen in zee.
Ze moet haar opdracht volbrengen en opgeven is geen optie.

De test – Joelle Charbonneau

De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor De Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land. Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar De Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Cia komt al snel tot de ontdekking dat ze op zichzelf aangewezen is, maar door haar intuïtie te volgen en intelligentie en durf te tonen komt ze steeds een testronde verder, terwijl haar medekandidaten stuk voor stuk het toneel moeten verlaten, levend of dood… Heeft Cia het in zich om ook de allerlaatste horde te nemen? Kan ze overleven in het speelveld van de vierde ronde: het verwoeste en vervuilde land dat ooit Amerika was en lukt het haar om op tijd de hoofdstad te bereiken? En kan ze de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt?

Tunnels – Roderick Gordon

De veertienjarige Will Burrows woont met zijn nogal vreemde familie in Londen. Het enige dat hij deelt met zijn excentrieke vader is een passie voor archeologie en opgravingen. Als zijn vader op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat Will met behulp van zijn vriend Chester op onderzoek uit om de onderste steen boven te krijgen. Hun zoektocht leidt hun naar een ondergrondse wereld waar de tijd is stil blijven staan. Daar, diep onder de grond, ontdekken ze een groot geheim – een geheim dat levensbedreigend blijkt te zijn. Zullen ze ooit weer bovengronds komen?

Voor ik doodga – Jenny Downham

Voor Tessa van zestien is die vraag werkelijkheid. De artsen hebben haar verteld dat ze door haar leukemie nog maar korte tijd te leven heeft. Die tijd wil Tessa goed besteden. Dus maakt ze een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat. Te beginnen met seks. Ook wil ze nog autorijden. En beroemd worden. En verliefd.
Terwijl Tessa aan haar lijst werkt verergert haar ziekte en komt haar einde dichterbij.

Het valt me op dat er een hele hoop delen één op staan. Misschien niet zo handig om alleen delen één te lezen, maar ach. Die delen twee en drie komen wel in de herfst, haha.

Ik denk dat ik maar eens ga lezen, want het is op het moment van schrijven heerlijk weer en aangezien mijn TBR lijst tot het plafond komt ( ik heb thuis een plafond dat 3.6 meter hoog is, geen grap) wordt het tijd om hem even in te korten en te gaan lezen.

Welke boeken wil jij sowieso deze zomer lezen?

2 Comments

 1. Ellen

  19 augustus 2017 at 13:18

  Ik las een hele tijd geleden De Oversteek van Justin Cronin en vond hem fantastisch 🙂

  1. HetLeeslint

   20 augustus 2017 at 11:18

   ik ben er al in begonnen. Het begin vond ik echt helemaal geweldig. MAar toen de mailwisseling kwam kreeg ik wat meer moeite. Ik denk dat ik daar even doorheen moet. Maar tussendoor even een ander boek gelezen. Dus ik kan vanmiddag weer aan de slag met De oversteek!

   Heb jij trouwens deel 2 ook al gelezen? (deel 3?)
   liefs

Leave a Reply