A hint of Blue ~ soms is het duidelijk, twee is te veel

Boekenbloggen. Het is het tweede onderwerp waarover ik ooit blogde, maar sowieso wel het eerste echt serieuze. Ik vond het altijd leuk, maar er zat geen regelmaat in. Dat heb ik nooit echt erg gevonden. Toen ik besloot een domein naam te kopen, besloot ik het ook meteen over een andere boeg te gooien. Dat had ik niet moeten doen. Hoewel ik er absoluut geen spijt van heb, ik heb immers veel geleerd, merkte ik al die tijd wel dat ik iets miste. Ik kon de vinger nog niet precies op de zere plek leggen, maar het was er wel.

Dus toen mijn domein naam bijna verliep, besloot ik hem op te zeggen. Het had nooit echt als thuis gevoeld, wat mijn boekenblog wel had gedaan. Eigenlijk wilde ik weer een andere domeinnaam aanmaken, en opnieuw over ”van alles wat” gaan bloggen. Maar dit heb ik toch niet gedaan. In een opwelling kocht ik de domeinnaam die correspondeerde met mijn boekenblog van ooit. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Ik begon weer volop te praten over boeken. Maar betrok er ook iets anders bij.

Het is mijn blog, dus ik kan praten over wat ik wil. Maar wat nou als je merkt dat je eigenlijk niet over de twee onderwerpen kan praten waarover je praat? In ieder geval niet op één blog? Gewoon omdat je twee totaal andere doelgroepen aantrekt met veel andere interesses?

Want, hoeveel sportieve booknerds zijn er nou werkelijk? Niet dat booknerds niet sportief kunnen zijn, maar vaak verkiezen ze een boek toch boven sporten? Ja, ik praat nu even in stereotype. Ik denk alleen wel dat er een kern van waarheid in zit. Evenals als ik zeg dat mensen niet snel naar een boekenblog zullen komen om te lezen over het kweken van spieren. Al kan het natuurlijk wel handig zijn als je veel dikke boeken leest dat je een beetje armspieren hebt.

Maar: ik merkte dus dat ik iets anders wilde dan die tweestrijd. Vandaar dat er op Leeslint vanaf nu alleen nog maar wordt gepraat over datgeen wat de naam zegt! Lezen! Misschien was het je al opgevallen dat er in het menu andere catagorieen stonden, maar misschien heb je er nog niet naar gekeken. Het maakt niet uit. Er zijn nu in ieder geval alleen nog maar boekgerelateerde onderwerpen. De paar artikelen die ik over sporten heb geschreven blijven staan.

Mochten jullie het sportgedeelte nu gaan missen. Geen nood, daarover zal ik vrolijk verder kletsen op een andere plek

A hint of blue.

Dit blog ben ik achter de schermen nog aan het bewerken, mooi aan het maken en aan het vullen met de eerste artikelen. Maar ik denk dat halverwege februari hij zeker online zal staan. Ik ben wel van plan om hier af en toe nog een artikel te schrijven, dat wel boekgerelateerd is maar ook te maken heeft met sport. Een beetje parodie gericht. Maar dat komt nog wel, tegen die tijd. Eerst maar eens even door het met mooi maken van die site, die overigens dezelfde Feeling zal krijgen als deze site, maar dan – verassing- in het blauw.

Ik hoop je daar ook te gaan zien! Want daar ga ik lekker doorpraten over mijn zoektocht naar een gezond leven, naar spieren kweken en lekker en gezond eten. En boeken? daarvoor kan je hier blijven.

Liefs,

Leave a Reply