2016-2017: boeken, bloggen en sporten

Tags, ik vind het altijd geweldig om ze in te vullen. Vandaar dat ik vandaag met jullie de terugblik op 2016 en vooruit kijk naar komend jaar. Deze tag komt van Joany. Maar omdat ik afgelopen jaar ook met een hele hoop andere dingen ben bezig geweest heb ik dat er ook in verweven, ik ben immers net iets meer dan alleen een boekenblogger (geweest).

Terugblik 2016

Boeken

Wat was het beste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Oei, ik moet echt toegeven dat ik veel te weinig heb gelezen. Toch is er wel een boek dat echt indruk heeft gemaakt op me. Namelijk het boek ”echte mannen eten geen kaas”. Dit gaat over Maria die wordt gebruikt door een loverboy. Hier gaat ze vier jaar lang in mee voordat ze zich er aan weet te onttrekken. Het was heel intrigerend om te lezen hoe loverboys te werk gaan. *edit* Op de valreep las ik albino en dit boek was ook heel erg goed.

Is je smaak veranderd op het gebied van lezen?
Jazeker, ik merk dat ik meer interesse heb gekregen in informatieve boeken, in plaats van alleen verhalen en YA. Ik wil komend jaar dan ook meer van dit soort boeken gaan lezen naast de YA die ik al lees.

Wat was het slechtste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Omdat ik vind dat boekbloggers zich nog steeds te vaak alleen focussen op alle geweldige boeken, heb ik deze vraag toegevoegd. ( Of zit ik in de verkeerde hoek van BBL (boekenblogland)?)

Ik denk dat het meest tegenvallende boek dit jaar toch wel het boekenweek geschenk was. Helaas, maar waar. Ik vond het erg lastig om in het verhaal te komen en toen ik er eenmaal in zat kostte het me ook moeite om er in te blijven. Geen aanrader dus wat mij betreft.

Bloggen

Op het gebied van bloggen, waarop ben je trots?
Ik heb heel erg veel bijgeleerd op het gebied van bloggen sinds ik vorig jaar een eigen domein kocht. Ik leerde veel over plugins en over SEO en alle andere dingen die ik niet kon toen ik nog geen eigen domein had. Dit keer heb ik een nieuw domein en ik begin graag meteen goed. Maar dat wil niet zeggen dat ik nog een hele hoop moet leren.

Zijn er dingen die je wilt verbeteren voor komen jaar?
Ik wil graag gaan werken aan de foto’s die ik maak. Want op mijn vorige blog besteede ik daar veel te weinig aandacht aan. De visuele kant van het bloggen dus.
Ook wil ik me graag meer gaan focussen op sociale media. En daar meer aandacht naar toe laten gaan. Meer allround worden dus.

Sporten

Wat is de beste sportprestatie die je dit jaar hebt geleverd?
Haha, ehm ik heb mezelf echt niet genoeg in het zweet gewerkt. Wel af en toe, maar voor komen jaar wil ik dit echt vaker gaan doen. ( paar keer per week). Maar misschien ken je de oefening de plank wel? Die deed ik drie minuten.Nee, niet in totaal maar 3 minuten lang. Dat vond ik best knap van mezelf. Dus ik denk dat ik op die oefening wel trots mag zijn. Maar ik ben dan weer niet trots op het slechte sportgedrag dat ik verder had.

Welke sporten heb je afgelopen jaar gedaan dan?
Ik ben begonnen met hardlopen en met buikspieroefeningen. Maar allebei zijn ze een beetje in het slob geraakt en verwaterd. Mooi voornemen om in het nieuwe jaar weer volledig te hebben opgepakt.

Boeken en Bloggen

Natuurlijk kijken we niet alleen terug, maar ga ik ook naar boeken en bloggen op zichzelf kijken.

Wat is / zijn je favoriete boekenblog(s) van 2016?
Oef. Ik heb in 2016 nauwelijks boekenblogs gelezen. Slecht hè? Ik wilde me eind 2015 gaan richten op lifestyle en heb dat een jaartje aangekeken. Maar het is toch niet helemaal mijn ding, dus ben ik teruggekomen naar BBL. Maar wel met een dosis ervaring en een hoop ideeën die ik ga doorvoeren in Het Leeslint. Zo zal er snel een artikel online komen over mijn sport plannen, en ik wil me ook meer gaan richten op mentale en fysieke gezondheid. Wat mijn favoriete boekenblogs zijn ga ik dit jaar ontdekken. Vroeger waren dat OverEllis & CravingPages. Maar beide meiden hebben nu een ander blog ( die ook heel leuk zijn). Maar in 2017 wil ik gaan ontdekken welke blogs ik nu leuk vind. To Be Continued…

Welke review die je hebt geschreven in 2016 is je favoriet?
Ik heb op dit blog maar één recensie geschreven, maar om nu te zeggen dat het meteen mijn favoriet is… Op mijn oude blog (JustMascha) heb ik wel een paar recensies staan. Maar ook hier zat niet echt een favoriet tussen. Wat betekend dat ik dus hard aan de bak moet om leuke dingen te gaan schrijven dit komend jaar!

Wat is jouw mooiste boekenblogmoment van het afgelopen jaar?
tsja, ik geloof dat dit het aanmaken van Het Leeslint was. haha. Ik vond het bloggen op JustMascha echt wel leuk, maar Het Leeslint heeft altijd als mijn kindje gevoeld. Dus terugkomen op mijn eerste site was geweldig.Het mooi maken heeft me achter de schermen wel wat stress opgeleverd. Want ik ben vier keer van thema veranderd voor ik echt tevreden was. Maar hé, dat hoort erbij right? En er staat nu iets moois online, waar ik trots op ben. en mijn lieve ICT vriend heeft me goed geholpen en veel tips gegeven. Daardoor staat er nu niet iets gewoon moois online, maar een heus pareltje. Al zeg ik dat zelf.

Heb je meegedaan aan challenges in 2016? Zo ja, hoe is dat uitgepakt?
Ik had mezelf uitgedaagd om een maand lang, elke dag één minuut te gaan planken. ( ja die sportoefening die ik net noemde) Ik merkte echt dat er dagen waren dat het zwaar was en dat ik geen zin had. Maar toch heb ik de hele maand doorgezet. Wat ik ervan merkte was dat mijn buik dunner en strakker werd. Ik was echt super trots op mezelf. maar helaas is daarna de klad er al snel ingekomen en nu zie je er niks meer van. Dit wordt dan ook een uitdaging voor 2017. Weer terug naar de buik waar ik zo super trots op was.  Een boekenchallege heb ik niet gedaan afgelopen jaar. Maar dit jaar wel, en natuurlijk kan je deze challenge volgen.

vooruitkijken op 2017

Boeken

Aan welk boek ben je dit jaar niet toegekomen en staat nu boven aan je nog-te-lezen-lijstje voor volgend jaar?
Een van de boeken die ik echt dit jaar moet lezen is wel de oversteek  van Justin Cronin. Het eerste deel uit een trilogie. Ik kom er overigens echt 10 seconde geleden achter dat het een trilogie is, omdat ik wilde opzoeken hoe ik de naam van de schrijver moest schrijven. Ik dacht dat het twee boeken waren.. Dahm. Even uitzoeken waar ik het derde deel vandaan tover.

Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge?
Zeker weten! ik wil dit jaar weer proberen om 40 boeken te lezen. Wil je weten hoe het gaat? kijk dan vooral even op de challenge pagina! Ik weet dat de meeste bloggers dit in een paar maanden doen. Sommige misschien zelfs in twee. Maar ik weet gewoon dat ik nog een hele hoop andere hobby’s heb, dus veertig lijkt me een prima doel.

Bloggen

Wat hoop je in 2017 te bereiken met bloggen?
Ik hoop dat ik een vast clubje lezers krijg, al zijn het er maar tien aan het einde van het jaar, dat zou al heel tof zijn. Natuurlijk ga ik hard werken om er meer te krijgen, maar met tien lezers die trouw mijn stukken lezen zou ik al heel erg happy zijn.

Wat wil je echt nog leren komend jaar?
Ik wil graag leren om mooie foto’s te maken. Het is iets waar ik op mijn vorig blog veel te weinig aandacht aan heb besteed.

Sporten

aangezien dit blog over meer gaat dan alleen boeken, wil ik dit onderwerp ook even aanstippen.

Wat hoop je in 2017 te bereiken op sportgebied?
Ik hoop heel erg dat ik drie keer per week ga sporten. Want ik merk (en weet) dat mijn lijf dat nodig heeft. Ik vind het soms heel lastig om mezelf te motiveren, waardoor dat komt kan ik ook niet zo goed zeggen. Maar het is soms gewoon lastig. Daarom hoop ik dat ik in 2017 vooral lekker vaak ga sporten. Want ik wil niet alleen een betere conditie, maar ik heb ook een lichamelijk doel.

wat is je doel lichamelijk dan?
Waarschijnlijk verwacht je nu, afvallen. Maar dat is echt niet waar. Ik wil sterker worden en een mooie buik, want ik ben dun, maar ik vind mijn buik zo slap. in de letterlijke zin van het woord. ik wil meer spieren.  Dus die wil ik graag sterker (en strakker) maken, hihi.  Ook zou ik mijn armen willen trainen, want ik vind vrouwen met mooi getrainde armen tof. En nu bedoel ik niet van die vrouwen die enorm grote zichtbare spierballen hebben, maar zoals vrouwen waarbij het net zichtbaar is dat ze een getrainde arm hebben.

Zo, dat was een lange post. Ik hoop dat je het leuk vond om wat meer te kijken naar mijn persoonlijke doelen.

Welk boek staat al veel te lang ongelezen in jouw kast?

Leave a Reply