Boeken over sport die ik graag nog eens wil lezen #1 hardlopen

Buiten het feit dat ik graag lees, ben ik ook heel erg dol op films of series kijken. Dat is bekend. Maar weet je ook hoe gek ik ben op sporten? Zo veel praat ik er niet over op dit blog. Dat is omdat ik ook een andere blog heb, waar je mijn volledige sportpassie kan volgen. En alles wat ik nog meer interessant vind. Maar vooral dat sporten. Want ik heb eigenlijk naast veel tijd maken om te lezen maar één goed voornemen voor 2018. Aankomen. Ja, ik wil serieus aankomen dit jaar. Drie tot vijf kilo. En wel in spieren, niet per se in vet.

Boeken die gaan over sporten

Er zijn op de markt genoeg boeken te vinden die gaan over sporten. Zo heb je (auto)biografieën over voetbal, wielrennen en vast nog vele anderen. Maar, die mensen interesseren me niet zo. Niet zo veel als mijn eigen lijf. Want dat wil ik trainen. Ik wil een mooi getraind lichaam. Ik hoef niet te weten waarom Thomas Dekker met een lijf vol drugs in bed belandde met een vreemde vrouw. Misschien dat ik dat soort boeken ook nog wel wil lezen, maar ik heb meer interesse in hoe mijn lijf in elkaar zit en wat ik moet doen om het af te trainen.

Welke boeken wil ik lezen over hardlopen

hardlopen. Ik probeer het echt drie keer per week te doen. Maar op dagen zoals gisteren, als het de hele dag regent, dan is dat lastig. Dat soort momenten zijn perfect om een boek te lezen over hardlopen. Want die 10 kilometer wil ik begin oktober kunnen lopen.

9200000011453016Running Buddha – Sakyong Mipham

Hardlopen is de perfecte manier om je gedachten even te verzetten en de stress van de dag van je af te lopen. Maar tijdens het hardlopen heb je alsnog de neiging om aan honderd andere dingen te denken dan het hardlopen zelf.

In Running Buddha van Sakyong Mipham leer je hardlopen met aandacht voor je adem, gedachten en gevoelens. Het trainen van je body en mind staat centraal. Hardlopen levert dan innerlijke stilte en intens geluk op. Minder praten, minder denken en meer lopen!

 


Waarover ik praat als ik over hardlopen praat – Haruki Murakami
Schermafbeelding 2015-06-29 om 12.15.36

In 1982 verkocht Haruki Murakami zijn jazzclub om zich geheel aan het schrijven te wijden. Hij begon toen ook met hardlopen om zijn conditie op peil te houden. Al een jaar later rende hij van Athene naar Marathon. Nu onderzoekt hij – na tientallen marathons, triatlons én een groot aantal door de kritiek bejubelde boeken – de invloed die de sport heeft gehad op zijn leven en op zijn werk.

Murakami doet openhartig verslag van zijn training, zijn reizen en belevenissen gedurende de voorbereiding op de New York City Marathon van 2005.

 

Hardloperskookboek – Barbara Kerkhof & Miriam van ReijenSchermafbeelding 2015-06-29 om 15.45.05

Het hardloperskookboek biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in welk eetpatroon je prestaties nu echt bevordert. Maar eerst en vooral is dit een boek met originele recepten voor sporters. Recepten die meestal verantwoord, maar áltijd lekker zijn.

In dit boek kun je antwoorden verwachten op vragen als:
*Is gezond ook altijd het beste voor een sporter?
*Kun je met de juiste voeding blessures voorkomen of sneller doen genezen?
*Wat moet je wel en vooral niet eten voor een belangrijke wedstrijd?
*Wat is nu de ultieme post-trainingssnack?

Leave a Reply