boekenbloggersenquete ~Terugblik

De BBE (boekenbloggersenquete) is een jaarlijks terugkerend iets in boekenblogland. Joany is er ooit mee begonnen en het werd door bijna iedereen overgenomen. Ook dit jaar doe ik weer mee. (al heb ik hier en daar een vraag een klein beetje naar mijn hand gezet, want de vragenlijst die ik in mijn bezit had stamt nog uit 2013… WOW. Natuurlijk gaan we niet naar 2013 terugkijken, maar vandaag is er een terugblik leesjaar 2017

Ik heb in deze enquete zo veel mogelijk geprobeerd om verschillende titels te noemen. Maar met ”maar” 22 gelezen boeken is dat niet altijd makkelijk.

Terugblik

1. wat zijn de drie beste boeken die je afgelopen jaar las?
Ze staan niet in specifieke volgorde van goed naar minder, random.

Antsy Does Time – Neil Shusterman
Verkikkerd Lisette jonkman
De waarheid is een koe – David Duchovny

2. Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar.

Robijnrood- Kirsten Gier
Dit was een reread, maar om de een of ander reden voelde ik me er nu te oud voor. Ik had echt het idee dat ik de wereld niet meer kende waarin het afspeelde. In mijn herinnering is dit een heel goed boek, maar toen ik hem weer las werd deze herinnering stuk geslagen. Ik kwam gewoon niet in het verhaal. Erg jammer.

3. Door welk boek ben je het afgelopen jaar aangenaam verrast?

10 dingen die ik beter niet had kunenn doen – Sara Mlynowski.
Ik had geen hoge verwachtingen van dit boek. En hoewel hij echt niet in mijn top 5 van beste boeken komt te staan, was het wel een leuke read voor tussendoor.

4. Als je van alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen slechts één titel aan mocht raden.., welk boek zou je dan kiezen?

Het meisje met alle gaven – M.R. Caray

Dit is een boek dat echt mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ik had zeer lage verwachtingen van dit boek, maar het had zo’n onverwachte plottwist, dat het echt een aanrader is.

5. Wat is de beste boekenreeks die je het afgelopen jaar hebt ontdekt?
Ik heb maar een reeks gelezen, Darren Shan. Maar ik las de eerste drie delen van deze 12(!) delige reeks wel in twee dagen uit. Zegt best veel denk ik.

6. Welke nieuwe, veelbelovende auteurs heb je het afgelopen jaar ontdekt?
Ik las voor het eerst een boek van Miriam Mous (Boy 7) en het beviel me wel. Ik genoot van het boek en vond het oprecht een beetje spannend.

7. Heb je dit jaar nog andere genres verkend?
strip – vroeger las ik heel vaak de donald duck. Maar dat telt toch niet echt.
Dit jaar las ik Amoras van Willy Vandersteen. en het beviel me wel. Toch heb ik nog niet alle delen uitgelezen.

8. Wat was het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

Unplugged – Donna Freitas
Dit was een erg goed boek waar ik zeker van heb genoten.

14.Wat is het beste boek dat je hebt gelezen op basis van een recensie?
ik heb dit jaar geen recensies gelezen die me zo enthousiast maakte dat ik het boek heb gelezen. Beetje jammer misschien, maar dit jaar was een matig leesjaar.

15.Welk boek zou je het aller liefst terug willen zin in de bios?
Dagboek van een klotejaar – Saci Lloyd
Dit was het eerste boek dat ik dit jaar las, en het boek heb ik niet eens uitgelezen. het was neit mijn stijl en ook het verhaal was niet helemaal mijn ding. Toch denk ik dat het concept erg leuk is voor een film. Vandaar dat ik hoop dat het wordt verfilmd. Maar dan wel als concept en niet een te letterlijke verfilming.


Leave a Reply