De 3 beste boeken die ik las sinds ik blogger ben

Het leek me super leuk om eens te gaan kijken welke boeken ik het beste vond sinds ik blogger ben. Daarom vandaag een hele heftige blogpost: Drie boeken die ik het beste vond, sinds ik blogger ben.

Eigenlijk hè, heb ik hier niet eens zo heel erg lang over na hoeven denken. Ik was in mijn archieven aan het graven voor Trowbacks die binnenkort online zullen gaan komen. En daardoor kwam ik er achter dat ik in die tijd toch wel een paar hele bijzondere boeken heb gelezen.
Ik vermeld er even bij: de boeken staan niet in volgorde van geweldigheid.

Herinneringen van een denkbeeldig vriendje – Mattew Dicks

herinneringen van een denkbeeldig vriendje

Oh the feels. Budo was het denkbeeldige vriendje van de autistische Max. Het verhaal zat zeer goed in elkaar en was onwijs goed geschreven. Juist omdat het uit het perspectief van een denkbeeldig vriendje was geschreven kon ik alleen maar terugdenken aan mijn denkbeeldige vriendje. Het boek verteld over het leven van denkbeeldige vriendjes en hoe ze sterven zodra hun ‘baasje’ ze is vergeten. Mijn arme, lieve, beste denkbeeldige vriendje. Ik moest meteen aan hem denken. – Ja het was een hij.- Het frustreerde me dat ik niet op zijn naam kon komen. Arme, arme hij, ook overleden omdat ik hem vergeten was. Dat was het enige waar ik aan kon denken.
Dit boek zou ik ook graag nog een keer lezen. Gewoon omdat ik er zo van hield om in de buurt van Budo te zijn.

Gesplitst – Neil Shusterman

gesplitst

Van dit boek heb ik al zo ongelofelijk vaak gezegd dat ik het geweldig vond. Ik heb het dan ook herlezen afgelopen maand. Dat het toen een beetje lastig inkomen was, dat was balen. Maar ach. Het hoort erbij als je een boek oppakt en aan een ”nieuwe” schrijfstijl moet wennen. Maar toch.. Het was jammer. Misschien waren mijn verwachtingen in de afgelopen jaren zo hoog opgelopen dat ze gewoon iets te hoog zijn geworden.

Toen ik je zag – Isa Hoes

Toen ik je zag

Isa Hoes is iemand die erg goed is met woorden. Ze kan moeilijke gebeurtenissen mooi beschrijven en ze trekt je helemaal in een verhaal, dat eigenlijk gewoon haar leven is. Soms vergeet je dat nog wel eens tijdens het lezen van dit boek. Het is al weer een hele lange tijd geleden dat ik dit gesigneerde exemplaar won en ik ben er tot op de dag van vandaag blij mee. Het was een geweldig boek. En ook nog een van de eerste in hele lange tijd dat ervoor zorgde dat ik tranen in mijn ogen kreeg.

 

 

Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen jaren?

Leave a Reply