bezoek aan de bieb – biebboeken januari

Een van die dingen die je als booknerd vaak heerlijk vind, zijn bezoekjes aan de bibliotheek. Vandaag ging ik ook naar de bieb, omdat ik wilde zien of het vervolg van gesplitst op de planken stond. Helaas was dat niet zo. Wel zag ik een trilogie van Neil Shusterman. Maar na een paar regels te hebben gelezen, heb ik die toch maar laten liggen. Ik had namelijk al twee boeken in mijn hand. En het leek me een goed idee om die trilogie te lenen als ik minder dan vijf boeken mee zou nemen.

Een hoop nieuwe pareltjes

Dahm, heeft de bibliotheek een hele nieuwe lading pareltjes gekocht? Wat stonden er opeens veel mooie, nieuwe pareltjes in de kast. In mijn zoektocht kwam ik de volgende boeken tegen, die ik echt al wil lezen. Die kon ik dan ook echt niet laten liggen. Twee van de drie zijn wat nieuwer maar er is er één die ik echt al meer dan twee jaar wil lezen. En nu had de bieb hem staan. Ik maakte een klein vreugde dansje. Maar niet te groot, want achter me zat iemand te studeren.

De biebboeken die ik haalde waren: *tromgeroffel*

suzy en de kwallen

suzy en de kwallen

Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy Swanson ervan overtuigd dat dit komt door een zeldzame kwallenbeet. Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld, ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen, zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

Sterrenstof

sterrenstof

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren, loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Endgame

endgame

Aarde.
Nu. Vandaag. Morgen.
Endgame is echt.
Endgame is begonnen.
De toekomst ligt open.
Het komt zoals het komt.

12 Spelers. Jong van lichaam, maar oud van oorsprong.
De hele mensheid stamt af van hun bloedlijnen.
Ze zijn geschapen en verkozen duizenden jaren geleden.
Sindsdien bereiden ze zich voor, dag in dag uit.
Ze zijn niet bovennatuurlijk.
Niemand kan vliegen, lood in goud veranderen, of zichzelf genezen.
Als de dood komt, dan komt-ie. Voor hen, voor ons allemaal.
Ze zijn de erfgenamen van de aarde, en zij zullen het Grote Raadsel van de Redding moeten oplossen.
Een van hen moet dat doen, of we zijn allemaal verloren.

Lees het boek.
Ontdek de aanwijzingen. Los het raadsel op.
Slechts één kan winnen.
Endgame is echt.
Endgame is begonnen.

 

Voor nu ben ik nog even in een boek bezig, maar zodra dat uit is ga ik in een van deze drie beginnen.
welke raden jullie het meeste aan?

 

Leave a Reply