LEESDOELEN| terugblik 2017 vooruitblik 2018

sodeknetter, het is over twee weken alweer een jaar verder.
ik kan me nog zo goed herinneren dat ik aan het begin van dit jaar met een lading leesplannen zat en er echt voor wilde gaan. Sommige maanden ging dat goed, maar andere maanden was het lastiger. Vandaag bespreek ik hoe het jaar ging en wat mijn plannen voor volgend jaar zijn.

2017

Ik wilde in 2017 eerst 40 boeken lezen. Maar toen het jaar tegen juni liep, merkte ik al dat me dat niet meer zou lukken. Ik besloot mijn doel omlaag bij te stellen naar 25. Dat voelde goed. Op de challenge pagina van dit jaar kan je dan ook zien dat ik juni tot augustus beter las dan welke maand dan ook.

Verder had ik allerlei wilde leesplannen. zo wilde ik deze 17 boeken graag lezen. Ik las er geloof ik drie. Waarvan eentje zelfs al in de laatste week van 2016. Dus dat was een slecht iets.
Ook had ik allerlei mooie ideeen voor onderwerpen waar de boeken over zouden moeten gaan. Ik had een lijstje opgesteld, en een bekentenis gedaan ( Iets met Harry) en het voelde raar. Maar ook die lijst heb ik nauwelijks meer bekeken. ik heb niet eens iedere maand een boek kunnen lezen zoals je op de pagina van de reading challenge kan zien. Daarom heb ik de volgende beslissing genomen.

2018

in 2018 heb ik maar één doel. Elke maand één boek lezen. Minimaal, natuurlijk. Maar dan nog.
Voor 2018 heb ik reading challenge pagina aangemaakt waar je kan zien of me dat lukt. Natuurlijk ben ik van plan om meer te lezen, maar als me dat niet lukt is het geen ramp. Misschien werkt het juist goed om mezelf niet te verplichten zoveel te lezen dat ik van te voren al weet dat ik het niet haal. Misschien is het wel goed om een keer mijn doelen laag te houden. Ik ben altijd al fan geweest van lezen, maar ik heb ook enorm vaak last van een soort leesdip, die nogal sterk is.

Verder is mijn wens voor 2018 dat ik veel meer kan bloggen. Het zou leuk zijn!

Leave a Reply