Ik ging naar de (mini-) bieb

Heey allemaal,

Na de nogal negatieve recensie van gisteren leek het me leuk om jullie te laten zien welke boeken new in zijn. New in is een nieuwe categorie die ik één tot twee keer per maand zal laten terugkeren. Afhankelijk van het aantal boeken dat new in is.  ik ging afgelopen week naar de bieb, maar ik ontdekte ook een hele toffe mini bieb. Dus vandaar dat ik vandaag mijn buit laat zien. Want dat vind ik zelf altijd erg leuk om te lezen. En ik hoop jullie ook.

Mini Bieb

Goed, ik ga beginnen met de boeken die ik haalde bij de mini bieb. Deze hangt in de buurt van mijn postwijk. Dus ik kom er geregeld langs. Afgelopen week besloot ik dat het echt tijd was om eens een kijkje te gaan nemen in het kastje.

mini bieb

Ik vind het sowieso echt heerlijk om in boeken te snuffelen en misschien wel een geweldig pareltje te ontdekken. Dus ik dook in het kastje en besloot om een paar mooie boeken mee te nemen.

Domweg gelukkig in de dapperstraat – meerdere auteurs

Wie heeft er nooit gezegd “Ik vin je zo lief?” En wie heeft nog nooit gedacht “Ik ben een God in het diepst van mijn gedachten?” Sommige regels keren steeds weer terug. In dromen (“Groots en meeslepend wil ik leven”), in advertenties (“Een nieuwe lente”) of verzuchtingen (“tussen droom en daad staan wetten in de weg”).
DOMWEG GELUKKIG, IN DE DAPPERSTRAAT bevat alle beroemde Nederlandse gedichten vanaf het allereerste begin.

De boot gemist- Jill Mansell
Als Poppy Dunbar op haar vrijgezellenavond de knappe Tom ontmoet, weet ze dat ze maar beter niet met Rob kan trouwen. Bij Tom heeft ze namelijk het gevoel dat ze hem al haar hele leven kent, ook al heeft ze hem pas één keer ontmoet. Poppy besluit een nieuw leven te gaan leiden in Londen, waar ze intrekt bij de aantrekkelijke kunstenaar Caspar French. Maar hoe aantrekkelijk ook, Poppy heeft geen oog voor Caspar. Zij denkt nog steeds aan Tom en of hun ontmoeting voorbestemd was…

De verboden vriend – Haye van der Heyden
Wisse schrijft al zijn geheimen in het dagboek in zijn boshut. Over Sanne, met wie hij samen een verhaal wil schrijven. Over zijn vader die er niet meer is. En over Thomas, met wie Wisse over het leven praat. Eindelijk iemand bij wie hij zich op zijn gemak voelt.Met zijn moeder krijgt hij steeds vaker ruzie. Ze vindt het niet goed dat Thomas Wisses beste vriend is. Omdat Thomas al volwassen is? De ruzie loopt hoog op. Toch doet Wisse wat hij zelf wil! 

Gewone bieb

biebboeken juni

In de bieb in de stad haalde ik twee boeken. Eentje wordt een reread en de ander, tja daar ben ik al maanden lang nieuwsgierig naar.

Unplugged – Donna Freitas
Skye leeft in de App-wereld; een extravagante, online versie van de echte wereld. Ze werd hier jaren geleden door haar familie naartoe gestuurd in de hoop op een beter leven, maar Skye is een niemand. Een virtuele zestienjarige zonder geld voor dure downloads en exclusieve apps, die van haar virtuele personage iets bijzonders kunnen maken zodat ze in de App-wereld zal opvallen. Al haar hoop is gevestigd op het moment dat ze mag uitpluggen en haar familie in de echte wereld kan ontmoeten. Maar dan worden de grenzen tussen de twee werelden gesloten en zit Skye voor de rest van haar leven gevangen in de App-wereld. Skye riskeert haar leven om haar droom waar te maken -maar eenmaal terug op aarde ontdekt ze dat de realiteit veel duisterder is dan ze zich herinnerde.

Robijnrood- Kerstin Gier
Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Leestijd!

ik heb in ieder geval erg veel zin om deze boeken te gaan lezen! Dus kom maar op met die extra leestijd. Ik heb nu nog even wat meer tijd, dus laat ik het er vooral van nemen. Robijnrood heb ik jaaaren geleden al een keer gelezen, maar omdat ik de serie wil gaan lezen, leek het me handig om eerst even deel één nog een keer te lezen. Want het is al een hele tijd geleden, en waar het precies over ging weet ik niet meer.

Welk van deze boeken heb jij gelezen? En wat vond je er van?

 

 

Leave a Reply