Als de ongelezen boeken in je kast je aanstaren

Ken je dat? Dat je voor je kast staat en niet weet welk boek je moet lezen? Ik heb er vaker last van. Al mijn ongelezen boeken lijken me op dat moment aan te staren, met grote ogen. ” lees mij!” ”Lees mij!” Maar welk boek kies je dan? Wat kan je het beste doen om dan een goede keus te maken voor het eerstvolgende boek dat je ter hand neemt?

1) Het boek dat het langst ongelezen in je kast staat

Een echte boekenwurm houd vaak bij wanneer er een boek bijgekomen is. Hierdoor weet je welke boeken je wanneer hebt gekocht. Hierdoor kan je makkelijk het boek pakken dat je het langst ongelezen in je kast hebt staan. Dit boek wacht namelijk al het langst om gelezen te worden, dus die arme stakker heeft nu toch echt wel het recht om gelezen te worden, nietwaar?

2. Het eerste boek op je plank ongelezen boeken

Niet alle boekenwrumen doen dit (ik in ieder geval niet) maar er zijn genoeg mensen die hun hele kast gesplistst hebben op gelezen en ongelezen boeken. Hierdoor kan je het boek dat vooraan staat in je ongelezen kast nemen.

3. Je kijkt op goodreads naar de recensies en kiest degene met de beste recensie

Dit is natuurlijk vrij veel werk, maar dan is de kans wel heel erg groot dat je een boek hebt dat je leuk gaat vinden. Of je moet een hipster zijn die het niet leuk vind om de meest populaire boeken te lezen, en het liever doet met de wat onbekendere pareltjes. Maar dan moet je dus gaan zoeken naar een boek dat binnen jouw scene populair is.

4. Vraag je moeder/broer/vriend(in) om advies

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je moeder/broer/vriend(in) om advies te vragen. Laat een ander een boek voor je kiezen en ga lezen. en als je boeken die je gelezen hebt in dezelfde kast staan als je ongelezen boeken, dan laat je ze gewoon drie boeken kiezen. Kans is heel erg klein dat ze alle drie al gelezen zijn. of je moet maar een paar ongelezen boeken hebben ( ben je wel een echte boekenverzamelaar, of lees jij zo bizar snel?) dan laat je ze gewoon uit die paar een boek voor je kiezen.

5. Niet zo moeilijk doen en gewoon een keus maken!

Een beetje flauw misschien, maar soms moet je gewoon kiezen. Misschien is dat ene boek dat je al heel lang in je kast hebt staan wel het nieuwe pareltje. of misschien kies je een boek dat je eigenlijk niet leuk vind. Dat is alleen maar mooi, want dan weet je dat ook weer en dan kan je het ruilen met je moeder/broer/vriend(in).

 

Leave a Reply