mijn reading challenge 2017, inclusief enorme bekentenis

Het is januari, het is zelfs al anderhalve week januari. Dus het is hoogtijd om te gaan kijken naar de reading challenge 2017. Ik had deze post eigenlijk in het weekend van oud en nieuw willen schrijven. Maar hé, het was oud en nieuw en ik ”moest” met vriendlief naar onze families toe. Ik zag zijn familie voor het eerst, en vond het heel gezellig (geen zorgen dit is niet de enorme bekentenis, die komt later nog). Daarna was ik druk met andere zaken. Dus dan maar vandaag de tijd nemen om een blogpost te schrijven. 

Goodreads

Mijn Goodreads challege staat op 40 boeken. Maar daaraan zijn wel een aantal voorwaarden gesteld door mezelf.
Onder andere de 17 van 2017. (waarvan het onderstaande boek al uit is).

klik op de foto voor de recensie

Daarnaast staat er op mijn boekenlegger een mooi lijstje met voorwaarden waar een boek aan moet voldoen. Dit lijkt me ook een leuke uitdaging. Ik heb de creatieve vrijheid genomen om er een paar aan te passen. Want  niet alle uitdagingen vond ik even leuk. En lezen buiten je comfortzone is goed, maar het moet wel leuk blijven, niet waar? Het lijkt me leuk als jij ook meedoet, dus laat vooral een reactie achter als je dit van plan bent.
Het lijstje:

een boek…

 • met korte verhalen
 • waarvan je moet huilen
 • dat je afschrikt
 • waar je aan begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen
 • dat goede recensies heeft ontvangen door de media (voor het gemak laat ik hier ook boekenblogs onder vallen)
 • geschreven door een buitenlandse auteur Neil shusterman- Antsy does time
 • dat in jouw eigen omgeving plaatsvind
 • dat al veel te lang ongelezen in je kast staat
 • dat in de toekomst plaatsvind M.R. Carey- het meisje met alle gaven
 • uit jouw kindertijd
 • dat deel uitmaakt van een serie
 • over liefde
 • dat autobiografisch is
 • dat plaatsvind op een locatie waar je altijd al een keer naar toe wil gaan
 • binnen het fantasygerne Harry potter en de steen der wijzen- J.K. Rowling
 • met zo veel pagina’s dat je er bijna niet in durft te beginnen
 • met een cover die je niet aanspreekt.
 • aangeraden door je vriend/een van je vrienden

zo, het is een heel lijstje, als ik dit heb afgewerkt zitten de 40 boeken er al bijna op (inclusief de 17 van 2017). Dus ik ga niet al te streng zijn, als ik niet alle onderdelen van het het lijstje kan afstrepen. Maar een boek per punt, dat dan weer wel. Anders wordt het wel makkelijk.

De grote bekentenis

Goed, dan heb ik nog een grote bekentenis te doen. Ik vind het best erg dat het zo is. Maar goed, zo gaan die dingen soms. Als boekenblogger zou ik me eigenlijk diep moeten schamen. Vandaar dat dit laatste deel ook een verplicht onderdeel wordt van mijn challenge!

Harry Potter boeken

Ik heb Harry Potter nog nooit gelezen, alleen deel één!  Dus dat is het laatste deel van mijn challenge. Ik wil Harry Potter dit jaar helemaal gaan lezen. Alle 7 boeken.

Hoeveel boeken wil jij dit jaar lezen?

 

 

4 Comments

 1. Jantine

  12 januari 2017 at 07:35

  Mijn leesdoel staat voor dit jaar op – schrik niet – 100 boeken. Afgelopen jaar ook en toen zat ik er een 37 boeken boven, maar ik wil dit jaar ook wat gaan herlezen, en waarschijnlijk gaan we verhuizen (zin in!).

  1. HetLeeslint

   12 januari 2017 at 08:29

   Wooow verhuizen. Gaaf! Ik wil ook echt graag met mn vriend gaan samenwonen.
   En phoe 100. Dan lees je snel! Ik lees nou eenmaal niet echt snel. Dus 40 lijkt me mooi. En ik kan het altijd ophogen toch ^^

 2. Jantine

  12 januari 2017 at 07:38

  Mijn reading challenge staat voor dit jaar weer op 100 boeken, maar ik ben dan ook een echte veellezer 😉 Voor mij is dat precies genoeg om niet na een paar maanden of een half jaar al ‘klaar’ te zijn, en ook niet zo veel dat ik ineens moeite moet gaan doen om het te halen.

 3. recensie: Harry potter en de steen der wijzen - Jk Rowling - Het Leeslint

  31 januari 2017 at 06:38

  […] was ik een van die mensen die het boek nog niet had gelezen. Dit vertelde ik in mijn blogpost over boeken die ik in 2017 wilde lezen. Daarom moet ik van mezelf dit jaar heel HP lezen. En natuurlijk begin je dan bij de steen der […]

Leave a Reply