Boeken die ik mee zou nemen op vakantie

dit najaar ga ik waarschijnlijk met mijn vriend een weekje weg. Deze boeken zou ik heel graag meenemen op vakantie. Dat ik uiteindelijk waarschijnlijk maar één boek mee ga nemen omdat wij echt van het ontdekken zijn, in plaats van hangen en strand is natuurlijk maar bijzaak.

[checklist-box title=”De boeken” extraTitle=”” extraUrl=””]

Cupcakes en een koffer – Yara March

verkikkerd – Lisette Jonkman

de godinnentest – Aimée Carter

Het dagboek van Britget Jones – Helen Fielding

zwaar verliefd – Chantal van Gastel

[/checklist-box]

zo, de checklist is er! Het is een lijstje dat je kan uitprinten en opslaan, zoals je kan zien. Weer eens wat anders. Dit is mede mogelijk gemaakt door een plugin. Ik weet nog niet 100% zeker of ik hem vind passen bij dit blog, of dat ik hem overzet naar mijn andere blog, of helemaal schrap, want ik merk wel dat het voor mijn lijstjes (nog) niet heel veel toevoegt. Ik houd jullie op de hoogte.

Dit is natuurlijk maar een korte lijst, maar dat maakt helemaal niks uit ik lees sowieso heel langzaam, dus één boek voor een week weg is genoeg. haha. Goed, genoeg geluld, laten we doorgaan naar de informatie over de boeken.

Cupcakes en een koffer – Yara March

Als Miranda met haar vriendinnen op vakantie gaat, kan ze nog niet vermoeden, dat weldra hun leven op zijn kop zal staan.Vinden ze hun grote liefde? Voor het echter zo ver is, wordt er bij ze ingebroken, worden ze beschoten en als klap op de vuurpijl wordt een van de vier ontvoerd. Er moeten eerst doden vallen voor ook de politie duidelijk wordt, wat er aan de hand is…

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

De godinnentest – Aimée Carter

Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! Alleen… wat als het haar niet lukt?

Het dagboek van Britget Jones – Helen Fielding

`Zondag 8 januari
58 kg (z.z.g. maar zinloos), 2 eenheden alcohol
(uitstekend),7 sigaretten, 3100 calorieën(niet best).

2.00 0, god, waarom ben ik zo onaantrekkelijk? Niet te geloven dat ik mezelf zo voor de gek hield: dat ik het hele weekeinde vrij hield om te werken, terwijl eigenlijk permanent in de startblokken voor Daniel. Twee afgrijselijke dagen, verspild met als psychopaat naar telefoon staren en eten. Waarom heeft hij niet opgebeld? Waarom? Wat is er mis met mij? Waarom mijn telefoonnummer vragen als je toch niet belt? En als hij zou bellen, dan toch zeker in het weekeinde? Moet meer balans krijgen. Zal aan Jude boek met goede methode vragen, iets met oosterse religie of zo.’

Het dagboek van Bridget Jones, 59 kilo neemt ons mee in het dagelijkse leven van een jonge, alleenstaande vrouw in haar optimistische – maar tot mislukken gedoemde – zoéktocht naar zelfverbetering.

Zwaar verliefd – Chantal van Gastel

‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.’

In voor deze blogpost maak ik gebruik van een plugin die ik mag testen van de maker. bedankt hiervoor. Als je meer wilt weten lees dan even de disclaimer.

 

Leave a Reply