Verwacht in september

In september komen er weer een aantal mooie boeken uit. Ik ben op zoek gegaan naar de boeken die mij interesseerde en die heb ik voor jullie op een rijtje gezet.

Verraden – M.G. Reyes

Sinds ze met z’n allen zonder enig ouderlijk toezicht in een strandhuis aan Venice Beach wonen, hebben de zes huisgenoten al een aantal kapitale blunders begaan.
Hoeveel foute beslissingen kun je nemen in een korte tijd? Heel wat, zo blijkt…
Alles loopt uit de hand wanneer er – bijna letterlijk – nog meer lijken uit de kast komen vallen.

Alleen als je durft – Dieuwertje Boeren , Pol van de Pol

Geen flaptekst beschikbaar.. Dat maakt het alleen maar gaaf, toch? Ik ben nu juist benieuwd!

#LaatsteVlog – Carry Slee

Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt hem uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit.

Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen?
Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…

 

deel 2 sep

 

Firelight 1: Ziel van vuur- Sophie Jordan

Jacinda is een draki; ze ziet eruit als een meisje maar kan zich transformeren tot een draak. Vanaf het moment dat wordt vastgesteld dat ze tot een van de meest bijzondere soorten hoort, wordt haar leven beheerst door haar kolonie.
Het benauwt haar dat ze voortdurend in de gaten wordt gehouden. Wanneer ze uit opstandigheid een van de heiligste wetten van haar soort overtreedt, moet ze dat bijna met de dood bekopen. Samen met haar moeder en zusje vlucht Jacinda naar een stad midden in de woestijn waar ze als mens verder moeten gaan. Ze vindt het moeilijk om zich aan te passen aan het menselijke leven en verliest langzaam de grip op haar draki-geest. De knappe Will is de enige die haar leven
draaglijk maakt en haar draki wakker houdt. Maar Will heeft een groot geheim; hij en zijn familie zijn draki-jagers en hebben het voorzien op de kolonie van Jacinda. Jacinda weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, maar kan ze dat ook?

Firelight 2: Achter de nevel -Sophie Jordan

Firelight 3: Kracht van de onyx Sophie Jordan

Van deze twee geen achterflap tekst omdat dit spoilers bevat.

deel 3 september

Voor eeuwig en altijd – Sarah Dessen

Een trouwerij op het strand, een huwelijk in een historisch pand, een jawoord in een sjiek hotel: Louna heeft het allemaal al gezien. Haar moeder is immers wedding planner. Maar zelf is ze vooral erg cynisch over sprookjesliefdes, omdat haar eigen eerste verliefdheid een ronduit dramatisch einde kende. Maar als ze de charmante Ambrose leert kennen, lijkt hij wél heel snel ervan overtuigd dat ze voor elkaar bestemd zijn.

Vol romantiek, vol humor en met een einde dat gelukkig én ongelukkig is: deze roman van Sarah Dessen is zoals het leven

Mijn mooiste herinnering eindigt hier – Eric Lindstrom

‘Mijn mooiste herinnering eindigt hier’ is een prachtige Young Adult over een meisje dat worstelt met een bipolaire stoornis. En niemand mag het weten.

Op veilige afstand
Een bipolaire stoornis maakt het leven er niet gemakkelijker op voor de 16-jarige Mel Hannigan. Uit zelfbescherming vertelt ze niemand over haar ziekte en houdt ze haar vrienden op veilige afstand. Dan kun je maar beter niet verliefd worden, natuurlijk.

Angst voor afwijzing
Als dat toch gebeurt, en als haar voormalige beste vriendin haar dan ook nog eens confronteert met de waarheid over het einde van hun vriendschap, stort Mels wereld in. Uit angst afgewezen te worden begaat ze een enorme stommiteit. Maar zouden haar vrienden haar echt in de steek laten als ze wisten waar ze mee worstelt?

Oktober is de koudste maand – Christoffer Carlsson

Op een klamme koude herfstdag in oktober wordt er aangebeld bij de zestienjarige Vega Gillberg. Er staan twee politieagenten voor de deur, die op zoek zijn naar haar oudere broer, Jakob. Hoewel ze al dagen niets van hem heeft gehoord, weet ze dat ze hem moet zien te vinden voordat de politie dat doet. Jakob zou betrokken zijn bij een gruwelijk misdrijf, maar wat niemand weet, is dat ook Vega hier meer vanaf weet dan goed voor haar is.

Leave a Reply